VOZNI RED BRODOVA I KATAMARANA

22.06.2017.

Vozni red brodova i katamarana na otok i sa otoka Hvara možete pogledati u nastavku.


Kako i dolikuje otoku, na Hvar se uglavnom dolazi plovilima. Iako postoje i druge, ipak najveći broj putnika stiže trajektima u najveću luku otoka, luku Stari Grad, te luku Sućuraj.
Luka Stari Grad, smještena u starogradskom zaljevu, udaljena je 1.5 km od Staroga Grada, 11km od Jelse, te 20km od grada Hvara. To je ujedno i međunarodna luka, stoga se preko nje odvija i trajektni promet s Italijom.
Druga trajektna luka, luka Sućuraj, povezuje najistočniju točku otoka Hvara, s kopnom udaljenim 2 NM. Luka Sućuraj udaljena je od Jelse 50km, od Staroga Grada 60km, te od grada Hvara 80km.
Otok je također povezan i brzim katamaranskim linijama i to s Jelsom, te gradom Hvarom. Katamarani povezuju otok Hvar i s drugim otocima - Bračom, Visom, Korčulom, Lastovom i Mljetom.

Sve informacije o polascima i dolascima trajekata i katamarana možete doznati na internet stranicama brodarske tvrtke Jadrolinija, www.jadrolinija.hr , te Kapetan Luka www.krilo.hr.

Korisne informacije:

• Karte za trajekt kupuju se u agenciji Jadrolinija u luci Stari Grad ili luci Split.
• Rezervacije nije moguće izvršiti za lokalne linije ( Split-Stari Grad-Split).
• Prilikom kupovine karata možete koristiti kartice kao sredstvo plaćanja.
• Ukoliko dolazite automobilom preporuka je doću u Luku barem sat i pol prije polaska trajekta u sezoni a u vansezoni sat ranije.
• Ukoliko dolazite bez automobila, nije potrebno dolaziti znatno ranije radi kupovine karata već to možete učiniti neposredno prije polaska trajekta.
• Ukoliko dolazite bez automobila, do željenog odredišta na otoku Hvaru možete doći autobusom ili taxi prijevozom.


01.10.2017.

VOZNI RED AUTOBUSA

Vozne redove autobusa na otoku Hvaru za period od 01.11.2017. - 18.04.2018. možete provjeriti u nastavku.

23.08.2017.

NOVA INTERNET STRANICA TURISTIČKE ZAJEDNICE GRADA STAROGA GRADA

Obavještavamo vas da novu internet stranicu Turističke zajednice grada Staroga Grada možete pogledati na: www.stari-grad.eu

22.06.2017.

VOZNI RED BRODOVA I KATAMARANA

Vozni red brodova i katamarana na otok i sa otoka Hvara možete pogledati u nastavku.
Share |