VOZNI RED BRODOVA I KATAMARANA

22.06.2017.

Vozni red brodova i katamarana na otok i sa otoka Hvara možete pogledati u nastavku.


Kako i dolikuje otoku, na Hvar se uglavnom dolazi plovilima. Iako postoje i druge, ipak najveći broj putnika stiže trajektima u najveću luku otoka, luku Stari Grad, te luku Sućuraj.
Luka Stari Grad, smještena u starogradskom zaljevu, udaljena je 1.5 km od Staroga Grada, 11km od Jelse, te 20km od grada Hvara. To je ujedno i međunarodna luka, stoga se preko nje odvija i trajektni promet s Italijom.
Druga trajektna luka, luka Sućuraj, povezuje najistočniju točku otoka Hvara, s kopnom udaljenim 2 NM. Luka Sućuraj udaljena je od Jelse 50km, od Staroga Grada 60km, te od grada Hvara 80km.
Otok je također povezan i brzim katamaranskim linijama i to s Jelsom, te gradom Hvarom. Katamarani povezuju otok Hvar i s drugim otocima - Bračom, Visom, Korčulom, Lastovom i Mljetom.

Sve informacije o polascima i dolascima trajekata i katamarana možete doznati na internet stranicama brodarske tvrtke Jadrolinija, www.jadrolinija.hr , te Kapetan Luka www.krilo.hr.

Korisne informacije:

• Karte za trajekt kupuju se u agenciji Jadrolinija u luci Stari Grad ili luci Split.
• Rezervacije nije moguće izvršiti za lokalne linije ( Split-Stari Grad-Split).
• Prilikom kupovine karata možete koristiti kartice kao sredstvo plaćanja.
• Ukoliko dolazite automobilom preporuka je doću u Luku barem sat i pol prije polaska trajekta u sezoni a u vansezoni sat ranije.
• Ukoliko dolazite bez automobila, nije potrebno dolaziti znatno ranije radi kupovine karata već to možete učiniti neposredno prije polaska trajekta.
• Ukoliko dolazite bez automobila, do željenog odredišta na otoku Hvaru možete doći autobusom ili taxi prijevozom.


23.08.2017.

NOVA INTERNET STRANICA TURISTIČKE ZAJEDNICE GRADA STAROGA GRADA

Obavještavamo vas da novu internet stranicu Turističke zajednice grada Staroga Grada možete pogledati na: www.stari-grad.eu

29.06.2017.

VOZNI RED AUTOBUSA

Vozne redove autobusa na otoku Hvaru za period od 30.06. - 01.10.2017. možete provjeriti u nastavku.

22.06.2017.

VOZNI RED BRODOVA I KATAMARANA

Vozni red brodova i katamarana na otok i sa otoka Hvara možete pogledati u nastavku.
Share |